Käsinkehrätty Kaksi ihanaa - Suomenlammas- ja angoralanka

Yhdistin kaksi aivan ihanaa kuitua, kotoisan lähilampolan suomenlampaan ja omien angorakanieni suloisen pehmoisen kuidun. Tällä yhdistelmällä langan käyttötarkoitus sopii aivan kaikenlaisiin neuleisiin. Suomenlampaan joustavuus ja hoitava lanoliini yhdistettynä angoran pehmeyteen on yksi ihanimmista langoista. Jo neuloessa voit tuntea langan ihanuuden, puhumattakaan neulepinnasta, jossa on juuri sopivassa suhteessa pörhöä. Koska lanka on käsin kehrätty yksisäikeiseksi se pömpsähtää ihanasti valmiina neulepintana. Tässä langassa ei ole minkäänlaista teollista vaikutelmaa vaan autenttinen, elävä ja struktuurinen pinta. Jos etsit alkuperäistä tuntumaa uskallan suositella sinulle juuri Kaksi ihanaa- lankaa. 

Angorakuitu sekoitukseen tuo selkeän lämpöhyödyn olematta kuitenkaan liian kuuma tai raskas. Käsinkehrätty lanka pömpsähtää neuloessa, siksi puikkosuosituksiin on ilmoitettu laaja skaala. Puikkosuosituksiin ei kannata takertua vaan testaa rohkeasti myös isompia puikkoja. Tällöin neuleesta tulee kevyempi ja lankaakin kuluu vähemmän. Todellinen neuletiheys määräytyy kunkin neulojan käsialasta riippuen. Ohjeen neuletiheyteen päästäkseen voit vaihdella puikon kokoa niin, että tiheämpään neuletiheyteen päästäksesi pienennät puikkokoa ja isompaan ( eli pienempi silmukkalukema/10cm) valitset isommat puikot. Mielestäni lanka ei juurikaan pölise neuloessa. Kokeile myös virkkaukseen, johon yksisäikeinen soveltuu mainiosti. 

Miten nämä kaksi voikaan olla niin ihania! 

Jos haluat isomman erän, uskallathan ottaa yhteyttä ja tilata, niin kehrään sinulle henkilökohtaisesti juuri haluamasi määrän. 

Lankamme pestään ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuoja-aineita. Ihanan puhdas lanka ilman tehdasjäämiä myös pienokaisille.

Käsinpesu 30°C tai tuuletus

Lace yli 600m/100g,puikko tai koukku 1,5 - 3

Ligt Fingering 500-590m/100g, puikko tai koukku 2 - 4

Fingering 400-490m/100g, puikko tai koukku 2,5 - 5

Sport 300-390m/100g, puikko tai koukku 2,5 - 6

DK 200-290m/100g, puikko tai koukku 3,5 - 7

Worsted/ Aran 100m/100g, puikko tai koukku 4 - 8

Chunky/Bulky 50m/100g, puikko tai koukku 7 - 10

50g


Valitse variaatio:

Alkaen 24,80 €