aavaKNITS putiikki

Tervetuloa  aavaKNITS putiikkiin. Täältä löydät ihania käsityömateriaaleja ja tuotteita. Kaikki tuotteet ovat  käsintehtyjä, puhtaita luonnonkuituja, ihanan pehmeitä iholle ja jokaisen neulomista tai virkkaamista rakastavan käsille. Kudontatöihinkin langat soveltuvat kudelangaksi, tuomaan huiveihin struktuuria ja ylellisyyttä.  Uniikit, käsinkehrätyt lankani ovat lankoja, joita muualta et löydä!

Jos haluat tuntea, kuinka ihanan pehmoisia lankani ovat on siihen mahdollisuus kesäpuodissa Merikarvialla. Wanhan pihapiirin miljööstä löytyy myös keramiikkastudio. Molemmat avoinna kesälauantaisin klo 11-16. Ota kutimet mukaan ja tule nauttimaan hetki merenrannalle. Kaffepannu on koko päivän kuumana. Olet lämpimästi tervetullut!

Putiikissa uudet Lace - DK minikerät! Kokoa minikeristä ihana setti huivilangoiksi tai muuksi neuleihanuudeksi. Kaikki minikerät ovat keritty niin, että lanka soljuu halutessasi mukavasti kerän sisältä. Nämä söpöydet ovat kehrätty erityisellä pieteetillä.

Langat 

Kehrään omin käsin kotimaiset 100% angoralangat sekä upean suomenlampaan sekoitelangat. Ajoittain tarjolla myös alpakka- ja silkkilankoja tai muita erikoisuuksia. Angora on omien lemmikkikaniemme kuitua. Kanit keritään hellästi lepertelyjen ja pusujen lomassa. Angorakani keritään kanin hyvinvoinnin vuoksi, kuten lampaatkin. Kanit nauttivat silminnähden omasta salonkihetkestään. Suomenlampaan villa on lähilampolasta ja  tarkoin valikoitua pitkäkuituista ja pehmeää. Alpakka tulee myös lähitilalta. Ihanan eettistä ja ekologista, todellista lähilankaa, jota voin nyt sinulle tarjota. 

aavaKNITS - angoralanka ja muut langat ovat arjen luksusta. Loihdi taitavilla käsilläsi langoistamme mitä ihanimmat neulepuserot, rannekkeet, vanttuut, huivit, päähineet ja muut neuleihanuudet. Angoralangan lämpöarvot ovat vertaansa vailla ja tehostelankana tuo kivan efektin esimerkiksi kuvioissa. 

Kehruukuidut

Angorakuitu on kiva kehrättävä, koska se ei tuoksu ja on roskatonta. Se on pitkää ja vetolujuudeltaan vahvaa. Angorakuitua voi sekoittaa muiden kuitujen tai villojen kanssa keskenään, jolloin jo pienenä määränä se antaa ihania ominaisuuksia käsinkehrätylle langalle. Kokeile ja ihastu. 

Putiikissa myös suomenlammas- angorapilviä, joita on aloittelijankin helppo kehrätä.

Valmiit batsit ja kehruupilvet ovat heti valmiit kehrättäviksi ja todellista terapiaa iholle ja mielelle. 

Jos haluat tulla hypistelemään, kuinka ihanan tuntuisia langat ovat, on se mahdollista Kalastajatila Wanhan pihapiirissä kesälauantaisin klo 11-16. Ota kutimet mukaan ja lähde neulomaan meren äärelle!


Kaksi ihanaa - VILLISILKKI

Suomenlammasta, angoraa ja villisilkkiä, mikä ihana lanka. Kaksi ihanaa  - VILLISILKKI on lanka johon tulee ripaus kiiltoa ja kestävyyttä rauhansilkiksikin kutsutusta villisilkistä. Rauhansilkki siksi, että silkin tuotannossa ei tapeta perhosia, kuten esimerkiksi mulperisilkin tuotannossa. Perhoset elävät nk. perhoslehdoissa ja kun kokongin eli kotelon sisällä elänyt toukka on kehittynyt perhoseksi ja murtautunut ulos kokongista, rikkoutuneet kotelokopat kerätään ja kehrätään ja kuitu otetaan talteen. Tämäkin ihanuus on siis eettistä. Kaksi ihanaa - VILLISILKKI - lanka soveltuu kaikenlaisiin neuleisiin, se laskeutuu kauniisti ja siinä on hipaisu kiiltoa. Lanka on pehmeä ja keveä. Käsinkehrätty lanka on aina ylellisyyttä, niin tämäkin. Tätä ihanuutta voi myös yhdistää kaikkien muiden aavaKNITS lankojen kanssa, jotka ovat saman vahvuisia esim. suomenlammas-angoran tai Kaksi ihanaa - ALPAKKA - langan kanssa. Lankaa saa kahdessa värissä harmaana ja valkoisena (valkoisempi kuin luonnonvalkoinen villa). Väri näissäkin langoissa on täysin luonnonmukainen. Langat pestään ekologisella pesuaineella eikä niissä ole mitään tehdasjäämiä. Ihana puhdas, kotimainen luonnontuote. Suomenlammas 70%, Bluebird angora 25%, Villisilkki 5% Lace yli 600m/100g,puikko tai koukku 1,5 - 3 Ligt Fingering 500-590m/100g, puikko tai koukku 2 - 4 Fingering 400-490m/100g, puikko tai koukku 2,5 - 5 Sport 300-390m/100g, puikko tai koukku 2,5 - 6 DK 200-290m/100g, puikko tai koukku 3,5 - 7 Worsted/ Aran 100m/100g, puikko tai koukku 4 - 8 Chunky/Bulky 50m/100g, puikko tai koukku 7 - 10

Alkaen 16,40 €

100% Angoralanka - Pellava - Liinu

Kehräsin omien kanien angorakuidun käsin. Mikä sen ihanampaa, kuin valmistaa ja nähdä koko langan matka eläinten hoidosta aina valmiiksi tuotteeksi. Nämä langat ovat tehty pieteetillä alusta loppuun. Angora on yksi haastavimpia käsinkehrättäviä kuituja sen liukkauden vuoksi. Pitkän työstämisen tuloksena syntyy kuitenkin artesaanilankaa, jossa on pehmeyttä, lämpöä ja ihanaa eloa. Angoraa neuloessa voi vain ihmetellä, että voiko tällaistakin lankaa olla. Nämä söpöt kerät kerin myös käsin. Silloin lanka juoksee neuloessa kerän sisältä. Näin lanka ei pölise niin paljon ja neulominen on jouhevaa. Angoralle on kuitenkin ominaista, että se on pörheää. Angoralanka sopii erityisen asusteisiin kuten vanttuihin, rannekkeisiin, unisukiksi, pipoiksi ja voihan sitä yhdistää toisenkin langan kanssa, kuten mohairiakin usein käytetään. Angoralla on todettu olevan myös kipua lievittäviä vaikutuksia. Kun suunnittelet neuletta, huomioi, että kerissä on paljon metrejä ja näin ollen se on yllättävän riittoisaa. 100 grammalle kertyy helposti yli 400m. Koska olen kehrännyt langan yksisäikeiseksi se pömpsähtää valmiina neuleena, joten puikkosuositus on laaja. Voit siis neuloa lankaa yllättävänkin suurilla puikoilla. Angoran neulominen on terapiaa käsille ja mielelle. Langat ovat pesty ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuoja-aineita, mikromuovia tai muitakaan teollisia jäämiä.  Kuiduntuottaja: Liinu, viiden kanivauvan ylpeä äiti Väri: Pellava Koko : Lace/ Light Fingering 120m/20g eli 600m/100g Puikkosuositus 2 - 4 Hellä käsinpesu 30 °C tai tuuletus  

23,50 €

Kaksi ihanaa - ALPAKKA

Kaksi ihanaa - lankapohjaan, on nyt lisätty ihana kotimainen lähitilan alpakka.  Alpakka tuo lankaan väriä, kuohkeutta, lämpöä ja pehmeyttä. Nämä langat ovat luonnollisissa sävyissä ilman väriainekylpyjä tai mitään muutakaan teollista jäämää. Puhtaista luonnonkuiduista syntyy autenttisen konstailematon lanka. Voit olla varma, että värit pysyy, eikä vuoda. Käsinkehrätyssä langassa on aina ihanaa eloa ja struktuuria. Lanka soveltuu kaikenlaisiin neuleisiin. Neulejäljestä tulee luonnollinen. Tämä lanka on ihana, puhdas luonnontuote.  Kuvan Sari Nordlundin lyhythihainen Kuutar- neule on neulottu juuri tästä langasta. Lyhythihaiseen neuleeseen meni light fingering paksuisella langalla ja puikoilla nro 3,5 vain vajaat 180g. Kaksi ihanaa - ALPAKKA langasta on mukava neuloa mitä ihanimmat neuleet ja asusteet. Suomenlammas 50%, Angora 30%, Alpakka 20% Light Fingering 105m/20g Väri: Nutrian ruskea Huom! Kuitupohjaa löytyy varastosta, mikäli haluat isomman erän. 

Alkaen 14,45 €

Käsinkehrätty Kaksi ihanaa - Suomenlammas- ja angoralanka

Yhdistin kaksi aivan ihanaa kuitua, kotoisan lähilampolan suomenlampaan ja omien angorakanieni suloisen pehmoisen kuidun. Tällä yhdistelmällä langan käyttötarkoitus sopii aivan kaikenlaisiin neuleisiin. Suomenlampaan joustavuus ja hoitava lanoliini yhdistettynä angoran pehmeyteen on yksi ihanimmista langoista. Jo neuloessa voit tuntea langan ihanuuden, puhumattakaan neulepinnasta, jossa on juuri sopivassa suhteessa pörhöä. Koska lanka on käsin kehrätty yksisäikeiseksi se pömpsähtää ihanasti valmiina neulepintana. Tässä langassa ei ole minkäänlaista teollista vaikutelmaa vaan autenttinen, elävä ja struktuurinen pinta. Jos etsit alkuperäistä tuntumaa uskallan suositella sinulle juuri Kaksi ihanaa - lankaa.  Angorakuitu sekoitukseen tuo selkeän lämpöhyödyn olematta kuitenkaan liian kuuma tai raskas. Käsinkehrätty lanka pömpsähtää neuloessa, siksi puikkosuosituksiin on ilmoitettu laaja skaala. Puikkosuosituksiin ei kannata takertua vaan testaa rohkeasti myös isompia puikkoja. Tällöin neuleesta tulee kevyempi ja lankaakin kuluu vähemmän. Todellinen neuletiheys määräytyy kunkin neulojan käsialasta riippuen. Ohjeen neuletiheyteen päästäkseen voit vaihdella puikon kokoa niin, että tiheämpään neuletiheyteen päästäksesi pienennät puikkokoa ja isompaan ( eli pienempi silmukkalukema/10cm) valitset isommat puikot. Mielestäni lanka ei juurikaan pölise neuloessa. Kokeile myös virkkaukseen, johon yksisäikeinen soveltuu mainiosti.  Miten nämä kaksi voikaan olla niin ihania!  Jos haluat isomman erän, uskallathan ottaa yhteyttä ja tilata, niin kehrään sinulle henkilökohtaisesti juuri haluamasi määrän.  Lankamme pestään ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuoja-aineita. Ihanan puhdas lanka ilman tehdasjäämiä myös pienokaisille. Käsinpesu 30°C tai tuuletus Lace yli 600m/100g,puikko tai koukku 1,5 - 3 Ligt Fingering 500-590m/100g, puikko tai koukku 2 - 4 Fingering 400-490m/100g, puikko tai koukku 2,5 - 5 Sport 300-390m/100g, puikko tai koukku 2,5 - 6 DK 200-290m/100g, puikko tai koukku 3,5 - 7 Worsted/ Aran 100m/100g, puikko tai koukku 4 - 8 Chunky/Bulky 50m/100g, puikko tai koukku 7 - 10 50g

Alkaen 24,80 €

100% Angoralanka - Valkoinen

Kehräsin omien kanien angorakuidun käsin. Mikä sen ihanampaa, kuin tehdä ja nähdä koko langan matka eläinten hoidosta aina valmiiksi tuotteeksi. Nämä langat ovat tehty pieteetillä alusta loppuun.  Angora on yksi haastavimpia käsinkehrättäviä kuituja sen liukkauden vuoksi. Pitkän työstämisen tuloksena syntyy kuitenkin artesaanilankaa, jossa on lämpöä, pehmeyttä ja ihanaa eloa. Angoraa neuloessa voi vain ihmetellä, että voiko tällaistakin lankaa olla. Nämä söpöt kerät kerin myös käsin. Silloin lanka juoksee neuloessa kerän sisältä. Näin lanka ei pölise niin paljon ja neulominen on jouhevaa. Angoralle on kuitenkin ominaista, että se on pörheää, vähän niin kuin mohairkin. Angoralanka sopii erityisen asusteisiin kuten vanttuihin, rannekkeisiin, unisukiksi, pipoiksi ja voihan sitä yhdistää toisenkin langan kanssa, kuten  mohairiakin usein käytetään. Angoralla on todettu olevan myös kipua lievittäviä vaikutuksia. Kun suunnittelet neuletta, huomioi, että kerissä on paljon metrejä ja näin ollen se on yllättävän riittoisaa. 100 grammalle kertyy helposti yli 400m. Koska olen kehrännyt langan yksisäikeiseksi se pömpsähtää valmiina neuleena, joten puikkosuositus on laaja. Voit siis neuloa lankaa yllättävänkin suurilla puikoilla. Angoran neulominen on terapiaa käsille ja mielelle. Kuiduntuottaja: Jackpot Willa Pilvenhattara, suloinen ja upea poikakani Langat ovat pesty ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuoja-aineita, mikromuovia tai muitakaan teollisia jäämiä. Valkoinen   Koko : Fingering 90m/20g eli 450m/100g  Puikkosuositus 2,5 - 5 Hellä käsinpesu 30 °C tai tuuletus 

19,75 €

Royal - Neulelankojen aatelia

Käsinkehrätty Royal lanka on angoralankojen ohella neulelankojen aatelia. Royal - lankoihin kehrään maailman hienoimpia kuituja. Yhteinen piirre näille uniikeille langoille on huippuunsa viety pehmeys. Nämä langat ovat erityisellä pieteetillä valmistettu erityistarpeisiin. Suosittelen Royal sarjan lankoja erityisesti huiveihin tai muuten suoraan iholle kosketuksiin tuleville neuleille. Royal langoissa käytetään eri suhteissa angoraa, kashmiria, babycamelia, babyalpakkaa, babymerinoa tai villisilkkiä. Näitä lankoja kehrään satunnaisesti, koska ne ovat vaativuudeltaan aivan omaa luokkaansa. Uniikit kerät ovat ihanteellisia kuninkaalliselle hoviväelle, joka ei tyydy tavanomaiseen : ) Esimerkkityö: PetiteKnit, Sophie Scarf aavaKINITS - Royal lankaa kului vain 10 grammaa, langanvahvuus Lace  (120m/20g) Ohje: Ravelry Angora 75%, Babykameli 25% Väri: Pellava Koko: 120m/20g

21,10 €

100% Angoralanka - Lämmin harmaa - Bueno

Kehräsin omien kanien angorakuidun käsin. Mikä sen ihanampaa, kuin valmistaa ja nähdä koko langan matka eläinten hoidosta aina valmiiksi tuotteeksi. Nämä langat ovat tehty pieteetillä alusta loppuun. Angora on yksi haastavimpia käsinkehrättäviä kuituja sen liukkauden vuoksi. Pitkän työstämisen tuloksena syntyy kuitenkin artesaanilankaa, jossa on lämpöä, pehmeyttä ja ihanaa eloa. Angoraa neuloessa voi vain ihmetellä, että voiko tällaistakin lankaa olla. Nämä söpöt kerät kerin myös käsin. Silloin lanka juoksee neuloessa kerän sisältä. Näin lanka ei pölise niin paljon ja neulominen on jouhevaa. Angoralle on kuitenkin ominaista, että se on pörheää. Angoralanka sopii erityisen asusteisiin kuten vanttuihin, rannekkeisiin, unisukiksi, pipoiksi ja voihan sitä yhdistää toisenkin langan kanssa, kuten mohairiakin usein käytetään. Angoralla on todettu olevan myös kipua lievittäviä vaikutuksia. Kun suunnittelet neuletta, huomioi, että kerissä on paljon metrejä ja näin ollen se on yllättävän riittoisaa. 100 grammalle kertyy helposti yli 400m. Koska olen kehrännyt langan yksisäikeiseksi se pömpsähtää valmiina neuleena, joten puikkosuositus on laaja. Voit siis neuloa lankaa yllättävänkin suurilla puikoilla. Angoran neulominen on terapiaa käsille ja mielelle. Langat ovat pesty ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuoja-aineita, mikromuovia tai muitakaan tehdasjäämiä. Kuiduntuottaja: Bueno, ihastuttava luonnonruskea angorakanimme Koot: Lace 140m/20g eli 700m/100g , puikkosuositus 1,5-3           Fingering 95m/20g eli 475m/100g, p uikkosuositus 2,5 - 5 Väri: Lämmin harmaa Hellä käsinpesu 30 °C tai tuuletus 

Alkaen 19,95 €

100% Angoralanka - Harmaa - Avatar

Kehräsin omien kanien angorakuidun käsin. Mikä sen ihanampaa, kuin valmistaa ja nähdä koko langan matka eläinten hoidosta aina valmiiksi tuotteeksi. Nämä artesaanilangat ovat tehty pieteetillä alusta loppuun. Angora on yksi haastavimpia käsinkehrättäviä kuituja sen liukkauden vuoksi. Pitkän työstämisen tuloksena syntyy kuitenkin artesaanilankaa, jossa on lämpöä, pehmeyttä ja ihanaa eloa. Angoraa neuloessa voi vain ihmetellä, että voiko tällaistakin lankaa olla. Nämä söpöt kerät kerin myös käsin. Silloin lanka juoksee neuloessa kerän sisältä. Näin lanka ei pölise niin paljon ja neulominen on jouhevaa. Angoralle on kuitenkin ominaista, että se on pörheää. Angoralanka sopii erityisen asusteisiin kuten vanttuihin, rannekkeisiin, unisukiksi, pipoiksi ja voihan sitä yhdistää toisenkin langan kanssa, kuten mohairiakin usein käytetään. Angoralla on todettu olevan myös kipua lievittäviä vaikutuksia. Kun suunnittelet neuletta, huomioi, että kerissä on paljon metrejä ja näin ollen se on yllättävän riittoisaa. 100 grammalle kertyy helposti yli 400m. Koska olen kehrännyt langan yksisäikeiseksi se pömpsähtää valmiina neuleena, joten puikkosuositus on laaja. Voit siis neuloa lankaa yllättävänkin suurilla puikoilla. Angoran neulominen on terapiaa käsille ja mielelle. Langat ovat pesty ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuoja-aineita, mikromuovia tai muitakaan tehdasjäämiä. Kuiduntuottaja: Avatar, ihana angorakanisuloisuus Hellä käsinpesu 30 °C tai tuuletus  Koot: Light Fingering   110m/20g, 550m/100g           Lace 125m/20g, 625m/100g           Lace 155m/20g,  775m/100g

Alkaen 22,30 €

Kaksi ihanaa - Supersoft - Käsinkehrätyt minikerät

Ihanat 30% angoraa sisältävät minikerät ovat täällä! Kaksi ihanaa - Supersoft - minikeristä voit koota itsellesi juuri halutun määrän tarvitsemaasi projektiin. Supersoft kerät on kehrätty käsin erikoistekniikalla ja ovat tuntumaltaan kuin hahtuvalanka, kuitenkaan olematta yhtä haurasta.  Suomenlampaan villapohja 70% tuo Kaksi ihanaa - lankaan ryhtiä ja joustavuutta ja tekee siitä monikäyttöisen. Olen valinnut suomenlampaan villan tarkoin ja siksi se on lähes merinon veroista pehmeydeltään. Lisäksi pehmeyttä on haettu kehräystekniikalla. Siksi tämä lanka soveltuu myös herkemmälle iholle. Kerät on keritty käsin niin, että lanka soljuu mukavasti myös kerän sisältä. Metrimäärät ovat  välillä 50m-140m/20g. Kerän grammamäärän ei kannata antaa hämätä, koska lankaa voi kertyä jopa 700m sadalle grammalle. Kerro ilmoitettu metrimäärä viidellä, niin saat metrimäärän/100g. Näin pystyt tekemään arvion, kuinka paljon keriä tarvitset kulloiseenkin projektiin. Monissa nykyajan neuleohjeissa ilmoitetaan langan menekki myös metreinä.  Tilauksesta teen myös isompia vyyhtejä haluamallasi vahvuudella, jos tarvetta sellaiseen on, jotakin jo löytyy valmiinakin 50g vyyhdeissä. Hinta kerälle määräytyy langanvahvuuden mukaan. Ohuempaan lankaan kuluu valmistusaikaa moninkertaisesti verrattuna vahvempaan.  Käsinkehrätty lanka pömpsähtää neuloessa, siksi puikkosuosituksiin on ilmoitettu laaja skaala. Puikkosuosituksiin ei kannata takertua vaan testaa rohkeasti myös isompia puikkoja. Tällöin neuleesta tulee kevyempi ja lankaakin kuluu vähemmän. Todellinen neuletiheys määräytyy kunkin neulojan käsialasta riippuen. Ohjeen neuletiheyteen päästäksesi voit valita puikon koon niin, että tiheämpään neuletiheyteen päästäksesi pienennät puikkokokoa ja isompaan ( eli pienempi silmukkalukema/10cm) valitset isommat puikot. Kaksi ihanaa - langasta neulot tai virkkaat mitä ihanimmat työt. Lanka soveltuu hienosti huiveihin, pipoihin, vanttuisiin aina neulepaitaa myöden. Voiko olla ihanampaa lankaa neuloa, kun tietää, että tuotantopolku on eettinen ja tuote puhdasta, ilman tehdasjäämiä tai mikromuovia. Käsinpesu 30 °C tai tuuletus Lace yli 600m/100g,   puikko tai koukku 1,5 - 3 Ligt Fingering 500-590m/100g, puikko tai koukku 2 - 4 Fingering 400-490m/100g, puikko tai koukku 2,5 - 5 Sport 300-390m/100g, puikko tai koukku 2,5 - 6 DK 200-290m/100g, puikko tai koukku 3,5 - 7 Worsted/ Aran 100m/100g, puikko tai koukku 4 - 8 Chunky/Bulky 50m/100g, puikko tai koukku 7 - 10 Suomenlammas 70%, Angora 30% Koko 20g

Alkaen 9,60 €

  Angora Kehruukuitu - Batsi

  Käsin karstamyllyllä kahteen kertaan karstattu 100% AngoraBatsi. Tästä karstalevystä on hyvä hyvä kehrätä huippuihanaa angoralankaa joko suoraan taitteelta tai suikaleita tehden. Karstatun levyn koko n. 25cmx80cm. Voit halutessasi myös sekoittaa angoraa muihin kuituihin lisäämään pehmeyttä ja lämpöä. Jo 15% esim. suomenlampaan joukossa lisää langan pehmeyttä ja lämpöarvoja.  Puhtaasti kotimainen lähituote alusta loppuun. Angoranvilla tulee omilta kaneilta, jotka keritään hellävaroen. Batsit nimetty kuidun tuottajan mukaan. Väri määräytyy angorakanin väristandardien mukaan. Vaihtelua tulee sävyn voimakkuudessa riippuen kerintäajankohdasta, joten isompaa työtä varten kannattaa varata koko käyttösatsi, niin saat koko erän samaa värisävyä. Luonnonsininen = lankana rusehtavansiniseen taittava harmaa Sininen = lankana siniseen taittava harmaa Luonnonruskea = lankana ruskeaan taittava harmaa Madagaskar = lankana kermanvaalea Musta = lankana harmaa Valkoinen = lankana  lumivalkoinen Batsin paino 50g

  22,00 €

  Angora Kehruu - Kuitu - Avatar

  Avatar on musta angorakanityttö. Avatar on herkkä, mutta luottavainen neiti. Avattarella on huippulaatuinen villa luksuslankojen kehruuseen.  Angorakuidun ominaisuudet ovat vertaansa vailla ja sitä voi mainiosti yhdistellä muihin kuituihin. Angoravilla antaa hienon efektin, kun sitä sekottaa muihin luonnonkuituihin. Toki 100% angora on pehmein ja lämpimin. Angoranvilla  tulee omilta lemmikkikaneiltamme, joten kuitu on erittäin eettistä. Angora keritään hellästi, kanin nauttiessa salonkihetkestään. Angorakani keritään kanin hyvinvoinnin vuoksi, kuten lampaatkin. Kuitua ei käsitellä tai pestä parhaiden kehruuominaisuuksien säilyttämiseksi. Suosituksena onkin pestä hellävaroen vasta valmis lanka. Kaikki kuidut ovat luonnonväreissä ja nimetty kaniemme mukaan. Värinimitys tulee angorakanien standardeista, eivätkä vastaa niinkään silminnähtävää väriä, koska kanin väri määritellään kanin pään värin mukaan, joka aina tummempi. Väreissä saattaa olla myös vaihtelua, riippuen kerintäajankohdasta. Samaa sävyä saadakseen kannattaa tilata tai pudottaa koriin aina koko käyttöerä. Väri : musta, lankana harmaa Kuidun pituus: 7-12cm Kuidun pituus vaihtelee riippuen kerinnän ajankohdasta. 1 erä 25g

  6,50 €

  Angora Kehruu - Kuitu - Dumbo

  Dumbo on nimensä mukaan isokorvainen luonnonsininen angorakanityttö. Aivan huippuihana luonne. Lempeä ja luottavainen. Dumbolla on ihana villa luksuslankojen kehruuseen. Angorakuidun ominaisuudet ovat vertaansa vailla ja sitä voi mainiosti yhdistellä muihin kuituihin. Angoravilla antaa hienon efektin, kun sitä sekottaa muihin luonnonkuituihin.  Angoranvilla  tulee omilta lemmikkikaneiltamme, joten kuitu on erittäin eettistä.  Angora keritään hellästi, kanin nauttiessa salonkihetkestään. Angorakani keritään kanin hyvinvoinnin vuoksi, kuten lampaatkin. Kuitua ei käsitellä tai pestä parhaiden kehruuominaisuuksien säilyttämiseksi. Suosituksena onkin pestä hellävaroen vasta valmis lanka. Kaikki kuidut ovat luonnonväreissä ja nimetty kaniemme mukaan. Värinimitys tulee angorakanien standardeista, eivätkä vastaa niinkään silminnähtävää väriä, koska kanin väri määritellään kanin pään värin mukaan, joka aina tummempi. Väreissä saattaa olla myös vaihtelua, riippuen kerintäajankohdasta. Samaa sävyä saadakseen kannattaa tilata tai pudottaa koriin aina koko käyttöerä. Väri : luonnonsininen, lankana siniruskealla vivahteella taittava harmaa Kuidun pituus: 7-12cm Kuidun pituus vaihtelee riippuen kerinnän ajankohdasta. 1 erä 25g

  6,50 €

  Angora Kehruu - Kuitu - Bluebird

  Bluebird on sininen tyttökanimme. Bluebirdin kuitu on ihanaa ja väri todellakin taittaa siniseen. Kani on luonteeltaan ihan huippu, rakastaa paijailua ja banaania. Luonnollisesti Bluebirdin villa on angorakuitua luksuslankojen kehruuseen. Angorakuidun ominaisuudet ovat vertaansa vailla ja sitä voi mainiosti yhdistellä muihin kuituihin tai kehrätä ylellistä 100% angoralankaa. Kuitu tulee omilta angorakaneiltamme, joten kuitu on erittäin eettistä. Angora keritään hellästi, kanin nauttiessa salonkihetkestään. Angorakani keritään kanin hyvinvoinnin vuoksi, kuten lampaatkin. Kuitua ei käsitellä tai pestä parhaiden kehruuominaisuuksien säilyttämiseksi. Suosituksena onkin pestä hellävaroen vasta valmis lanka. Kaikki kuidut ovat luonnonväreissä ja nimetty kaniemme mukaan. Värinimitys tulee angorakanien standardeista, eivätkä vastaa niinkään silminnähtävää väriä, koska kanin väri määritellään kanin pään värin mukaan, joka aina tummempi. Väreissä saattaa olla myös vaihtelua, riippuen kerintäajankohdasta. Samaa sävyä saadakseen kannattaa tilata tai pudottaa koriin aina koko käyttöerä. Väri : Sininen, siniseen taittava harmaa, SINIHARMAA Kuidun pituus:  7-12cm Kuidun pituus vaihtelee riippuen kerinnän ajankohdasta. 1 erä 25g

  6,50 €

  Angora Kehruu - Kuitu - Jackpot

  Jackpot on vertaansa vailla oleva kanipoika. Jackpot on oikea pusupoika, nauttii sylittelystä ja paijailusta. Jackpot on erikoinen valkoinen angora, jolla on jäänsiniset silmät. Jackpotin villa on superpehmeää angorakuitua luksuslankojen kehruuseen. Angoravillan ominaisuudet ovat vertaansa vailla ja sitä voi mainiosti yhdistellä muihin kuituihin tai kehrätä ylellistä 100% angoralankaa. Kuitu tulee omilta angorakaneiltamme, joten kuitu on erittäin eettistä. Angora keritään hellästi, kanin nauttiessa salonkihetkestään. Angorakani keritään kanin hyvinvoinnin vuoksi, kuten lampaatkin. Kuitua ei käsitellä tai pestä parhaiden kehruuominaisuuksien säilyttämiseksi. Suosituksena onkin pestä hellävaroen vasta valmis lanka. Kaikki kuidut ovat luonnonväreissä ja nimetty kaniemme mukaan. Värinimitys tulee angorakanien standardeista, eivätkä vastaa niinkään silminnähtävää väriä, koska kanin väri määritellään kanin pään värin mukaan, joka aina tummempi. Väreissä saattaa olla myös vaihtelua, riippuen kerintäajankohdasta. Samaa sävyä saadakseen kannattaa tilata aina koko käyttöerä. Valkoinen on kuitenkin aina valkoinen. Väri: Valkoinen, lankana lähes lumivalkoinen, Jackpot Kuidun pituus : 7-12cm Kuidun pituus vaihtelee riippuen kerinnän ajankohdasta. 1 erä 25g Angoranvilla sopii myös huovutustöihin. Angorakuitua huovutettaessa suosittelen keskikarkeaa ja hienoa neulaa.

  6,50 €

   Kokoelmat