Alku

aavaKNITS tuoteperhe alkoi omasta intohimoisesta käsityöläisyydestä ja rakkaudesta eläimiin. Voiko olla suloisempaa kuin pieni pupuvauva, josta kasvaa upea luksuskuidun tuottaja. Samalla kyti ajatus jakaa tätä ihanuutta muillekin käsityöläisille, syntyi ekologinen, eettinen ja puhtaasti suomalainen  aavaKNITS, joka tuo ihanat materiaalit käsityöihmisten saatavaksi.

Valmistus

aavaKNITS tuotteet valmistan pääsääntöisesti itse ja siksi koko valmistusprosessi on tiedossa ja on 100% kotimaista käsityötä.  Angorakanini keritään hellävaroen ja kuitu kehrätään käsin rukilla ylelliseksi angoralangaksi. Toisinaan lisään lankaan joko suomenlammasta, alpakkaa, mohairia, villisilkkiä tai mulesingvapaata merinoa. Kehrään langat pääsääntöisesti yksisäikeisiksi, koska silloin lankojeni ominaisuudet ovat mielestäni parhaimmillaan. Langat ovat tasapainoisia, eikä niissä ole yksisäikeiselle tyypillistä kiertämistä, koska ne valmistetaan erikoistekniikalla. Näin ollen voit neuloa niitä aivan niinkuin mitä tahansa lankaa. Langat käyvät erinomaisesti myös virkkaukseen. Langat pestään ekologisella pesuaineella ja niissä ei ole koinsuoja - aineita.

aavaKNITS valmistaa ja myy myös muuta neulomiseen liittyvää, kuten muille kehrääjille angorakuitua ja suomenlampaan villapilviä. Nyt uutuutena myös eettisesti tuotettua merinovillaa makupalojen muodossa. Tuotekokoelma päivittyy uusilla tuotteilla pikkuhiljaa.

Tuotteet

Langat

aavaKNITS käsinkehrätylle langalle ominaista on, että se on eläväpintaista. Tämä ominaisuus tekee asusteesta tai neuleesta autenttisen käsintehdyn näköisen.  Käsinkehrätessä pääsee kyllä tasaiseenkin lopputulokseen, mutta toisaalta sellaisia lankoja on marketit täynnä, siispä langoissani saa näkyä elämän rouheus. Suomenlammasta sisältäviin lankoihin villa valikoidaan tarkoin ja se on pääsääntöisesti lähitiloilta. Samoin alpakka tulee lähitilalta.

Käsinkehrätyn langan ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Samaa langanvahvuutta voi neuloa laajalla skaalalla puikkokokoja, koska käsinkehrätty lanka mukautuu valmiissa neulepinnassa ja ikäänkuin pömpsähtää.  Toistaiseksi aavaKNITS  tarjoaa värivalikoiman eläinten luonnollisia värejä, jolloin voit olla varma, että väri ei häviä, vaan kestää ja käytetty villa tai kuitu on absoluuttisen puhdasta. Angoralankojen väri on yksilöllinen ja jokainen vyyhti on nimetty kanin mukaan, jonka kuitua lanka on. Isompaa erää tilattaessa langat ovat kokolailla samaa värisävyä. Langat ovat saaneet hellän käsinpesun. Suomenlammaspohjaisissa langoissa on hitunen hoitavaa lanoliinia, tuoksumatta kuitenkaan liikaa. Ne ovat myös koinsuojavapaita. 

On ihana valmistaa neuleita luonnollisista, puhtaista materiaaleista, joissa ei ole tehdasjäämiä tai mikromuovia.

Kuidut, villat ja topsit

Angorakuitu on yksi lämpimimmistä ja hienoimmista kuiduista, joita maailmasta löytyy. Lisäksi sen kosteudeneristämiskyky on vertaansa vailla, jolloin se soveltuu hyvin neulottuihin käsineisiin ja päähineisiin. 

Angorakuitu on erittäin puhdasta jo alunperin, koska angorakani ei kerää turkkiinsa roskaa, eikä se juurikaan tuoksu. Kuidut myydään pesemättöminä parhaan kehrättävyyden vuoksi. Suosittelenkin kehrääjille vasta valmiin langan hellävaraista käsinpesua. 

Topsit, pilvet ja karstalevyt ovat valmiita heti kehrättäväksi. 

aavaKNITS tarjoaa myös suomenlammas-angorapilviä, jotka kehräytyvät ihanan helposti ja angorakuitu tuo seokseen lisälämpöä ja pehmeyttä. 

Kokeile puhdasta angorakuitua sellaisenaan tai muiden villojen ja kuitujen sekaan kehrättynä, ihastut varmasti!