Alku

aavaKNITS tuoteperhe alkoi omasta intohimoisesta käsityöläisyydestä ja rakkaudesta eläimiin. Voiko olla suloisempaa kuin pieni pupuvauva, josta kasvaa upea luksuskuidun tuottaja. Samalla kyti ajatus jakaa tätä ihanuutta muillekin käsityöläisille, syntyi ekologinen, eettinen ja puhtaasti suomalainen  aavaKNITS, joka tuo ihanat materiaalit käsityöihmisten saatavaksi.

Valmistus

aavaKNITS tuotteet valmistan pääsääntöisesti itse ja siksi koko valmistusprosessi on tiedossa ja on 100% kotimaista käsityötä. Angorakanini keritään hellävaroen ja kuitu kehrätään käsin rukilla ylelliseksi angoralangaksi. Toisinaan lisään lankaan joko suomalaista villaa, alpakkaa, mohairia, silkkiä tai mulesingvapaata merinoa . Langat pestään ekologisella pesuaineella ja niissä ei ole koinsuoja - aineita.

AavaKnits valmistaa ja myy myös muuta neulomiseen liittyvää, kuten muille kehrääjille angorakuitua. Tuotekokoelma päivittyy uusilla tuotteilla pikkuhiljaa.

Tuotteet

Langat

aavaKNITS käsinkehrätylle langalle ominaista on, että se on eläväpintaista. Tämä ominaisuus tekee asusteesta tai neuleesta autenttisen käsintehdyn näköisen.  Käsinkehrätessä pääsee kyllä tasalaatuiseenkin lopputulokseen, mutta toisaalta sellaisia lankoja on marketit täynnä, siispä langoissani saa näkyä elämän rouheus. Lankojen väri on yksilöllinen ja jokainen vyyhti on nimetty kanin mukaan, jonka kuitua lanka on. Isompaa erää myydessä langat ovat kokolailla samaa värisävyä. Langat ovat saaneet hellän käsinpesun. Ne ovat myös koinsuojavapaita.

Kuidut, villat ja topsit

Angorakuitu on yksi lämpimimmistä ja hienoimmista kuiduista, joita maailmasta löytyy. Lisäksi sen kosteudeneristämiskyky on vertaansa vailla, jolloin se soveltuu hyvin neulottuihin käsineisiin ja päähineisiin. 

Angorakuitu on erittäin puhdasta jo alunperin, koska angorakani ei kerää turkkiinsa roskaa, eikä se juurikaan tuoksu. Kuidut myydään pesemättöminä parhaan kehrättävyyden vuoksi. Suosittelenkin kehrääjille vasta valmiin langan hellävaraista käsinpesua. 

Topsit ovat kuitua valmiiksi blendattuna, jolloin kehräyksen voi aloittaa heti.

Kokeile angorakuitua sellaisenaan tai muiden villojen ja kuitujen sekaan kehrättynä, ihastut varmasti!

aavaKNITS - astu putiikkiin