Pala taivasta, pala maata

luomisen suunnaton ilo

kädenjäljen ihana ihme


Niin avara on taivas

ja aava on meri,

loppumaton on maa jalkojemme alla

- aava - 

Lapsena istuin pellon reunalla ja kahmaisin käsiini savikimpaleen. Pienet kädet pyrkivät muotoilemaan maan antia. Lapsen mielikuvituksessa sain aikaan jotain taianomaista. Siitä hetkestä minuun istutettiin rakkaus luovaan ilmaisuun ja muotoon. Kiehtovinta on saven antamat lähes rajattomat mahdollisuudet. Mielikuvitus ja leikkisyys asuvat edelleen minussa, ajatus saa siivet ja mielen kuva muovautuu käden kosketuksesta valmiiksi esineeksi.

Töissäni voi tuntea maan rosoisuuden; jätän usein työni suurelta osin lasittamatta. Vahva pintastruktuuri luo töihin mielenkiintoa ja maanläheisyyttä.

Ohto, oksi, kontio, metsiemme mesikämmen seikkailee mieleni unissa. Pehmeän jätin karhunhali on tunteiden tuutulaulu, niinpä tuo kuningaseläin toistuu luomuksissani. Me hengitämme samaan tahtiin.

Taidekeramiikka - Karhunhali
Taidekeramiikka - Karhunhali

Historiaa ja uutta

Saatat ihmetellä, miksi joissakin kuvissa ja tuotteissakin lukee acka. Kaikki alkoi ackasta. Jo opiskeluaikoinani laatimani nimi acka kulki mukana vuoteen 2020. Nimi sai alkunsa sukunimeni loppuosasta ja toisaalta pohjalaisista juuristani, kutsutaanhan siellä hameväkeä nimellä akka. Siitä oivallus nimeen acka, hienostuneesti c-kirjaimella. Acka on edelleen yritykseni nimi.

Sittemmin syntyi halu uudistaa nimi sellaiseksi, joka olisi mahdollisimman avara ja laaja, loppumaton, niinkuin merikin. Aava on rajaton uusien ajatusten, ideoiden, toteutusten ja mahdollisuuksien koti.