100% Angoralanka - Lämmin harmaa - Bueno

Kehräsin omien kanien angorakuidun käsin. Mikä sen ihanampaa, kuin valmistaa ja nähdä koko langan matka eläinten hoidosta aina valmiiksi tuotteeksi. Nämä langat ovat tehty pieteetillä alusta loppuun.

Angora on yksi haastavimpia käsinkehrättäviä kuituja sen liukkauden vuoksi. Pitkän työstämisen tuloksena syntyy kuitenkin artesaanilankaa, jossa on lämpöä, pehmeyttä ja ihanaa eloa. Angoraa neuloessa voi vain ihmetellä, että voiko tällaistakin lankaa olla.

Nämä söpöt kerät kerin myös käsin. Silloin lanka juoksee neuloessa kerän sisältä. Näin lanka ei pölise niin paljon ja neulominen on jouhevaa. Angoralle on kuitenkin ominaista, että se on pörheää.

Angoralanka sopii erityisen asusteisiin kuten vanttuihin, rannekkeisiin, unisukiksi, pipoiksi ja voihan sitä yhdistää toisenkin langan kanssa, kuten mohairiakin usein käytetään. Angoralla on todettu olevan myös kipua lievittäviä vaikutuksia.

Kun suunnittelet neuletta, huomioi, että kerissä on paljon metrejä ja näin ollen se on yllättävän riittoisaa. 100 grammalle kertyy helposti yli 400m. Koska olen kehrännyt langan yksisäikeiseksi se pömpsähtää valmiina neuleena, joten puikkosuositus on laaja. Voit siis neuloa lankaa yllättävänkin suurilla puikoilla. Angoran neulominen on terapiaa käsille ja mielelle.

Langat ovat pesty ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuoja-aineita, mikromuovia tai muitakaan tehdasjäämiä.

Kuiduntuottaja: Bueno, ihastuttava luonnonruskea angorakanimme

Koot: Lace 140m/20g eli 700m/100g, puikkosuositus 1,5-3

          Fingering 95m/20g eli 475m/100g, puikkosuositus 2,5 - 5

Väri: Lämmin harmaa

Hellä käsinpesu 30 °C tai tuuletus 

Valitse variaatio:

Alkaen 19,95 €