Villatopsit, kuidut ja lepereet

Angorafaktaa

Angorakanin karva on erittäin ohutta ja siinä on runsaasti ilmaonkaloita. Angora on microniarvoltaan 12-16, joka tarkoittaa sitä, että se on yksi hienoimmista kuiduista. Samaan hienousluokkaan yltävät vain kashmir ja vikunjan villa. Angoran kuitupituus on n. 7-15cm.

Suuri lämmöneristämiskyky: Karvan ilmaonteloiden ja langan hienojen karvojen väliin varastoituneen ilman ansiosta sillä on erinomainen lämmöneristämiskyky. Angora on seitsemän kertaa lämpimämpää kuin esimerkiksi lampaan villa.

Superpehmeää: Karvan suomumaista pintaa peittää ohut vahakerros, joka hylkii vettä ja saa karvan tuntumaan kiiltävältä ja sileältä. Tuntuu iholla miellyttävältä.

Arvokasta: Upeasta materiaalista, kaninkasvatuksen vaativuudesta ja pienistä tuotantomääristä johtuen angorakuitu ja lanka on arvokasta.

Suuri kosteudenimemiskyky: Angoralanka pystyy imemään jopa 60% kosteutta omaan painoonsa nähden tuntumatta silti kostealta.

Hieno efektikuitu: Jo pieninä määrinä muiden kuitujen ja villojen joukossa pääset nauttimaan angoran hienoista ominaisuuksista.

ANGORA

Angoranvilla tulee omilta angorakaneiltamme, joten kuitu on erittäin eettistä. Angora keritään hellästi, kanin nauttiessa salonkihetkestään. Angorakuidun ominaisuudet ovat vertaansa vailla ja sitä voi mainiosti yhdistellä muihin kuituihin. Kaikki kuidut ovat luonnonväreissä. Katso myös kehruuvinkit angorakuidulle.SUOMENLAMMAS

Käsinkehrääjille ja huovuttajille suloinen Kaksi ihanaa - Kehruupilvi. Suomenlammas ja angora yhdistetty kuohkeaksi pilveksi. Tästä ei enää kehruu helpommaksi mene. Koko esivalmistelu on tehty puolestasi. Nyt myös vielä astetta pehmoisempaa karitsanvilla pohjana. Nämä pilvet käyvät hyvin myös kehruun aloittelijoille.


MERINOVILLA - SIRKUS

Leikittele väreillä ja kokoa ihana värikaruselli eri värisiä merino - kampatopseja. Nämä kehruuvillat ovat eettisesti tuotettu ja eläinten hyvinvoinnin lisäksi tuotannossa on pyritty mahdollisimman pieneen luonnon kuormitukseen. Luonnollisesti merino, jota myyn on myös Mulesing - vapaa. Merinotopsi käy hyvin myös aloittelijalle.