Villatopsit, kuidut ja lepereet

Angorafaktaa

Angorakanin karva on erittäin ohutta ja siinä on runsaasti ilmaonkaloita. Angora on microniarvoltaan 12-16, joka tarkoittaa sitä, että se on yksi hienoimmista kuiduista. Samaan hienousluokkaan yltävät vain kashmir ja vikunjan villa. Angoran kuitupituus on n. 7-15cm.

Suuri lämmöneristämiskyky: Karvan ilmaonteloiden ja langan hienojen karvojen väliin varastoituneen ilman ansiosta sillä on erinomainen lämmöneristämiskyky. Angora on seitsemän kertaa lämpimämpää kuin lampaan villa.

Superpehmeää: Karvan suomumaista pintaa peittää ohut vahakerros, joka hylkii vettä ja saa karvan tuntumaan kiiltävältä ja sileältä. Tuntuu iholla miellyttävältä.

Arvokasta: Upeasta materiaalista, kaninkasvatuksen vaativuudesta ja pienistä tuotantomääristä johtuen angorakuitu ja -lanka on arvokasta.

Suuri kosteudenimemiskyky: Angoralanka pystyy imemään jopa 60% kosteutta omaan painoonsa nähden tuntumatta silti kostealta.

Hieno efektikuitu: Jo pieninä määrinä muiden kuitujen ja villojen joukossa pääset nauttimaan angoran hienoista ominaisuuksista.