Kehruuvinkit

Kehruuvinkit

Kehruuvinkit angorakuidulle:

1. Raakakuitu kannattaa karstata kehruun helpottamiseksi. Lisäksi kuidut asettuvat kehrättäessä paremmin samansuuntaisesti, eikä työskentely ole niin pölisevää. Oman kokemukseni mukaan angora ei huovu helposti, koska se on niin kiiltävää ja liukasta karvaa, joten karstausta ei tarvitse arastella. Toki hellällä kädellä kannattaa karstata, koska kuitu on hentoa. Pölisevyyden ehkäisemiseksi voi myös suihkauttaa vähän vettä kuitupilveen.

2. Angorakuitu tykkää kehrätessä puolipitkävedosta. Silloin pitkät kuidut asettuvan samansuuntaisesti ja työskentely on soljuvaa.

3. Kun peset valmiin langan, laita vähän kädenlämpöistä lämpimämpää vettä ja painele vyyhtiä. Angora ei imaise vettä vaan ottaa hetken aikaa.

4. Angorakuitua kannattaa sekoittaa myös muihin kuituihin käyttötarpeen mukaan. Esimerkiksi suomenlampaan seassa lämpöarvo nousee. 

Nauti pehmeistä kehruu ja neulehetkistä ja ylellisestä neuletuotteestasi ja mikä ihaninta voit tehdä sen hyvillä mielin tietäen, että materiaalin alkuperä on hyvässä hoidossa ja laadukasta.