Suomenlammas - Angoralangat

Suomenlammas - Angora

Meillä on Suomessa aivan ihastuttava villantuottaja ja alkuperäisrotu suomenlammas. Suomenlampaan ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Suomenlampaan villa on pehmeää ja monikäyttöistä. Valitsen käyttämäni suomenlampaan villan tarkkaan, koska niin kuin angorakuiduissa, on suomenlampaidenkin villakuidussa eroja. Minulle tavoitteena on tehdä pehmeitä lankoja, joten lankoihini valikoituu pitkäkuituiset ja pehmeimmät villat. Pienesti tehdessä villan esikäsittely on huisin työläs, mutta palkitseva matka. Lopputuotteeseen eli lankaan vaikuttaa mm. villan pesutapa, karstaus/kampaus sekä se, kuinka se kehrätään ja vielä valmiin langan pesu. Itse pesen villat niin, että niihin jää ripaus hoitavaa lanoliinia, kuitenkaan tuoksumatta liikaa. Suloisen pehmeän angoran kanssa Kaksi ihanaa - lanka on pehmoista ja erityisen lämmintä. Suosittelen!

Kaksi ihanaa

Yhdistin kaksi aivan ihanaa kuitua, kotoisan lähilampolan suomenlampaan ja omien angorakanieni suloisen pehmoisen kuidun. Tällä yhdistelmällä langan käyttötarkoitus sopii aivan kaikenlaisiin neuleisiin. Suomenlampaan joustavuus ja hoitava lanoliini yhdistettynä angoran pehmeyteen on yksi ihanimmista langoista. Jo neuloessa voit tuntea langan ihanuuden, puhumattakaan neulepinnasta, jossa on juuri sopivassa suhteessa pörhöä. Koska lanka on käsin kehrätty yksisäikeiseksi se pömpsähtää ihanasti valmiina neulepintana. Tässä langassa ei ole minkäänlaista teollista vaikutelmaa vaan autenttinen, elävä ja struktuurinen pinta. Jos etsit alkuperäistä tuntumaa uskallan suositella sinulle juuri Kaksi ihanaa- lankaa.

Angorakuitu sekoitukseen tuo selkeän lämpöhyödyn olematta kuitenkaan liian kuuma tai raskas. Käsinkehrätty lanka pömpsähtää neuloessa, siksi puikkosuosituksiin on ilmoitettu laaja skaala.

Miten nämä kaksi voikaan olla niin ihania!

Lankamme pestään ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuoja-aineita. Ihanan puhdas lanka ilman tehdasjäämiä myös pienokaisille.