Suomenlammas - Angoralangat

Suomenlammas - Angora

Meillä on Suomessa aivan ihastuttava villantuottaja ja alkuperäisrotu suomenlammas. Suomenlampaan ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Suomenlampaan villa on pehmeää ja monikäyttöistä. Valitsen käyttämäni suomenlampaan villan tarkkaan, koska niin kuin angorakuiduissa, on suomenlampaidenkin villakuidussa eroja. Minulle tavoitteena on tehdä pehmeitä lankoja, joten lankoihini valikoituu pitkäkuituiset ja pehmeimmät villat. Pienesti tehdessä villan esikäsittely on huisin työläs, mutta palkitseva matka. Lopputuotteeseen eli lankaan vaikuttaa mm. villan pesutapa, karstaus/kampaus sekä se, kuinka se kehrätään ja vielä valmiin langan pesu. Itse pesen villat niin, että niihin jää ripaus hoitavaa lanoliinia, kuitenkaan tuoksumatta liikaa. Suloisen pehmeän angoran kanssa Kaksi ihanaa - lanka on pehmoista ja erityisen lämmintä. Suosittelen!

Kaksi ihanaa

Yhdistin kaksi aivan ihanaa kuitua, kotoisan lähilampolan suomenlampaan ja omien angorakanieni suloisen pehmoisen kuidun. Tällä yhdistelmällä langan käyttötarkoitus sopii aivan kaikenlaisiin neuleisiin. Suomenlampaan joustavuus ja hoitava lanoliini yhdistettynä angoran pehmeyteen on yksi ihanimmista langoista. Jo neuloessa voit tuntea langan ihanuuden, puhumattakaan neulepinnasta, jossa on juuri sopivassa suhteessa pörhöä. Koska lanka on käsin kehrätty yksisäikeiseksi se pömpsähtää ihanasti valmiina neulepintana. Tässä langassa ei ole minkäänlaista teollista vaikutelmaa vaan autenttinen, elävä ja struktuurinen pinta. Jos etsit alkuperäistä tuntumaa uskallan suositella sinulle juuri Kaksi ihanaa- lankaa.

Angorakuitu sekoitukseen tuo selkeän lämpöhyödyn olematta kuitenkaan liian kuuma tai raskas. Käsinkehrätty lanka pömpsähtää neuloessa, siksi puikkosuosituksiin on ilmoitettu laaja skaala.

Miten nämä kaksi voikaan olla niin ihania!

Kaksi ihanaa - ALPAKKA

Kaksi ihanaa - ALPAKKA voisi olla vaikka "kolme upeeta", niin ihana on tämäkin lankayhdistelmä, johon valikoin tarkkaan kotimaisen lähitilan alpakkakuidun. Alpakanvillassa, niin kuin suomenlampaan villassakin on eroja pehmeydessä. Alpakan villa lajitellaan kuuteen eri micron luokkaan ultrafinesta aina x strong vahvuuteen. Koska valmistan pääasiassa pehmeitä lankoja, valikoin alpakkakuiduksi pehmeimpiä kuituja microneiltaan 18- 23, näin ollen langastakin tulee pehmeämpää ja kutiamattomampaa. Toki myös kehruutapa vaikuttaa langan pehmeyteen. Kaksi ihanaa - ALPAKKA kehrätään käsin yksisäikeiseksi ja se tekeekin siitä erityisen pehmeän.

Värit lankoihin syntyvät luonnonvärien sekoituksesta, niinpä voi olla varma, että ne pysyy, eikä niissä ole mitään teollisia jäämiä. Sävyjä on kaksi nutrian ruskea ja karhunruskea. Värieron saavuttamiseksi on alpakkaa käytetty molempiin vähän eri suhteessa.

Meillä on ihania kotimaisia alpakkatiloja, niinpä hankin kuidun nimenomaan suomesta. näin ollen kotimaisuusaste tällekin lankalle on 100%. On ihanaa kannattaa kotimaisia tuottajia halvemman ulkomaalaisen kuidun sijaan. Samalla voin varmistua, että eläimiä hoidetaan hyvin, mikä minulle on sydämen asia. Kaksi ihanaa- ALPAKKA -lanka on aivan ihana sekä yksinään neulottuna, että yhditettynä mihin tahansa muuhun aavaKNITS- lankaan.

Kaksi ihanaa - VILLISILKKI

Mikä ihana villisilkki. Silkki on ihana materiaali, se on sekä lämmin, että viileä. Niinpä, kun mietin, kuinka saisin ripauksen keveyttä lankaan valitsin kahteen ihanaan kuituun lisäksi silkin. Silkin tuotannossa oli kuitenkin piirteitä, joista en pitänyt mm. se, että silkkikuidun saamiseksi toukat tapetaan kuumalla vedellä ja silkkikuitu kerätään kokongin sisältä, eikä perhonen näin ollen pääse koskaan siivilleen, vaan kuolee prosessissa. Perhosten suurena ihailijana mielikuva vapaana lentävän perhosen elämän riistosta ja tämänkin elävän olennon kaltoinkohtelusta, ihmisen tarpeiden tyydyttämiseksi, soti periaatteitani vastaan.

Näin ollen lankoihini valikoitui villisilkki. Villisilkki tuotannossa villi luonnossa elävä silkkiperhosen toukka valmistaa kotelon eli kokongin ja kun perhonen on kuoriutunut, kerätään kokongit ja valmistetaan niistä hienoa silkkikuitua. Rauhansilkki eli villisilkkikuitu on arvokasta, koska kuitua tuotetaan monin kerroin vähemmän, kuin kasvatettujen silkkiperhosten kuitua.

Kaksi ihanaa - VILLISILKKI lanka on siis myös eettinen valinta, jossa pienen pieneltä osalta voi tukea myös perhosten elämää. Tämä kuten kaikki muutkin aavaKNITS - langat kehrätään käsin pienesti ja pieteetillä, rakkaudesta käsillä tehtävään työhön.