100% Angoralangat

Käsinkehrätty 100% angoralanka

Kotimainen käsinkehrätty 100% angoralanka on erittäin lämmin ja pehmoinen lanka, joka sopii niin asusteisiin, kuin neuleisiinkin. Käsinkehrätylle langalle on ominaista, että se on struktuuriltaan ja väreiltään elävää. Kehrään langat pääosin yksisäikeiseksi, sillä silloin lanka on mielestäni ihanimmillaan. Angoralanka on myös hieno tehostelankana. Ylellinen angoralanka on todella lämmin, hyvin kosteutta sitova ja näin ollen huippuihana lapasten materiaali.

Kotimainen käsinkehrätty lanka on sekä ekologinen, että eettinen valinta. Lisäksi käsinkehrätyssä langassa on aivan omanlainen tuntuma.

aavaKNITS yksisäikeinen angoralanka on ihanan pehmeää. Se kehrätään käsin erikoistekniikalla, jolloin voit neuloa sitä aivan kuten monisäikeisiäkin. Langat ovat tasapainoisia, eikä niissä ole yksisäikeiselle tyypillistä kiertämistä. Erityisen hyvin yksisäikeinen sopii myös virkkaukseen.

Puikkosuosituksiin ei kannata takertua, koska voit tarpeen mukaan vaihtaa puikkokoa päästäksesi haluttuun lopputulokseen, omien mieltymysten mukaan. Sanottakoon, että angora pömpsähtää ja pörhöytyy valmiina neulepintana, joten kokeile rohkeasti myös reilummalti paksumpia puikkoja, kun normaali langanvahvuus suosittelee. Tämä piirre on ominaista ylipäätään käsinkehrätylle langalle.

Lankamme pestään ekologisella pesuaineella, eikä niissä ole koinsuojausta. Lankavyyhti on nimetty kuidun kasvattajan mukaan. 

Angora faktaa

Angorakanin karva on erittäin ohutta ja siinä on runsaasti ilmaonkaloita. Angora on microniarvoltaan 12-16, joka tarkoittaa sitä, että se on yksi maailman hienoimmista eläinkuiduista. Samaan hienousluokkaan yltävät vain kashmir ja vikunjan villa. Angoran kuitupituus on n. 7-15cm.

Suuri lämmöneristämiskyky: karvan ilmaonteloiden ja langan hienojen karvojen väliin varastoituneen ilman ansiosta sillä on erinomainen lämmöneristämiskyky.

Superpehmeää: karvan suomumaista pintaa peittää ohut vahakerros, joka hylkii vettä ja saa karvan tuntumaan kiiltävältä ja sileältä. Tuntuu iholla miellyttävältä.

Arvokasta: kaninkasvatuksen vaativuudesta, pienistä tuotantomääristä ja käsinkehräyksestä johtuen angoralanka on arvokasta.

Suuri kosteudenimemiskyky: angoralanka pystyy imemään jopa 60% kosteutta omaan painoonsa nähden tuntumatta silti kostealta. Siksi se sopii erinomaisesti esim. lapasten materiaaliksi.

Hieno efektikuitu: Jo pieninä määrinä muiden kuitujen ja villojen joukossa pääset nauttimaan angoran hienoista ominaisuuksista